Close

Family Home, Oxford

Oxford

This residential project included a large rear/ side extension to a 1920's property in Oxford's Green Belt. New informal living spaces were created over split levels ensuring that maximum benefit was squeezed from tight volumetric limits. A voluminous gallery sits over an enclosed snug and overlooks the principal kitchen/ breakfast space which is oriented to take full advantage of the wide garden views beyond.

The language of the extension is traditional on the more public faces but with new materials chosen to mimic those used on the existing facades. The language becomes more contemporary and glazed on the extension's more private aspects, and additional materials including pre-weathered zinc roofing and oak boarding are introduced to complement the existing palette.

A new glazed entrance porch provides more generous welcoming space which in turn connects with the existing formal rooms which were comprehensively refurbished.

Completed March 2013


(help: click tab on right to close info pane, select/swipe to view photos, select photo to expand with details)

Family Home, Oxford